TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SB1-2022-00041: Közösségi és sportcélú zöldinfrastruktúra fejlesztések az élhető Ófehértóért

A kedvezményezett neve: Ófehértó Község Önkormányzata

A fejlesztés tárgya: „Közösségi és sportcélú zöldinfrastruktúra fejlesztések az élhető Ófehértóért”

A szerződött támogatás összege: 244 828 417 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés keretében Ófehértó különböző helyszínein valósult meg belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztés, valamint közösségi célú közterek rekonstrukciója.

A játszótér minden oldalról lehatárolásra került egy kerítéssel, valamint elhelyezésre került egy nagykapu és egy kiskapu. A játszótér közepén elhelyezésre került egy szabadtéri felépítmény padokkal. A korszerű játszótér kialakítása érdekében kombinált gyermek fitnesz gép került elhelyezésre, valamint egy tematikus többtornyú vár. Kialakításra került ivóvíz vételezési és kerékpár tárolási lehetőség, napelemes kandeláberekkel történő világítás, köztéri illemhely. A jásztótéren fákat ültettünk, valamint padokat és billenthető hulladékgyűjtőket helyeztünk el.

A sporttelepet minden oldalán kerítéssel határoltuk le, nagykapuk és kiskapu elhelyezésével. Térburkolattal ellátott út és sétányok kerültek kialakításra, szélein 3 db szabadtéri felépítmény, valamint padok elhelyezésével. 8 db kombinált fitnesz gép került elhelyezésre, valamint kihelyezésre került egy tájékoztató tábla. Ivóvíz vételezési és kerékpár tárolási lehetőség, 18 db napelemes kandeláberrel történő világítás, továbbá köztéri illemhely került kialakításra. Itt is megvalósult a fák ültetése, valamint padok és billenthető hulladékgyűjtők elhelyezése.

A Főtér esetében elhelyezésre került 8 db pad, a mai kor igényeinek megfelelő 2 db okospad, és 10 db napelemes kandeláber.

A sportpálya megközelíthetőségének javítását is elvégeztük. A terület leválasztásával kialakított területen parkosítást, padok kihelyezését, kültéri fedett helyiség kialakítását valósítottuk meg, valamint nyilvános illemhelyiség elhelyezését. Kialakításra került egy 4 állásos parkoló, elhelyeztünk 4 db szabadtéri kondigépet és a terület megvilágítását szolgáló 6 db napelemes kandelábert. A sporttelep nem körbe kerített részét kerítéssel határoltuk le. 

A projekt helyszínein térfigyelő kamerarendszer került kiépítésre.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.12.31.

Nyitó sajtóközlemény: 

Záró sajtóközlemény: